Wiewiórka


Ciasto lubiane przez młodszych i starszych.

Składniki:

  • 2 szklanki mąki
  • 1 szklanka cukru
  • 0,5 szklanki miodu
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 0,5 szklanki oleju
  • 4 jajka
  • 4 jabłka
  • orzechy włoskie
  • wiórki kokosowe
  • rodzynki
  • płatki migdałowe

Sposób przygotowania:

Cukier i miód zmiksować z jajami, wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem i sodą. Stopniowo dolewać oleju i miksować. Wmieszać drobno pokrojone jabłka, rodzynki i orzechy i wylać na blachę. Posypać wiórkami kokosowymi i płatkami migdałowymi. Piec ok. 45 min. w 180 o C.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *